Codeïne bij gewrichtspijn en reumatische pijn

Codeïne bij gewrichtspijn en reumatische pijn

Codeïne kan bij gewrichtspijn en reumatische pijn verlichting bieden, maar voordat we hier meer over uitleggen: overleg altijd eerst met je arts. Dat gezegd hebbende, kan het zo zijn dat je van dit medicijn profijt hebt. Lees er hieronder meer over. Belangrijk: dit artikel is bedoeld om je algemene informatie te geven. Voor medisch advies dien je de arts te raadplegen.

Niet bij alle gewrichtsaandoeningen

Voordat je direct codeïne gaat halen, is het belangrijk te weten welke vormen van gewrichtspijn wel en niet gebaat zijn bij dit middel. De arts kan je hier meer over vertellen, maar wat we je wel kunnen zeggen, is dat deze pijnstiller bij jicht meestal niet wordt gebruikt. Omdat dit een ontsteking betreft, zal de arts eerder een ontstekingsremmende pijnstiller voorschrijven, zoals diclofenac, ibuprofen of arcoxia. Codeïne werkt namelijk niet ontstekingsremmend. Bovendien kunnen bij jicht andere medicijnen worden gebruikt die specifiek de aandoening aanpakken.

In sommige gevallen bij pijn

Codeïne werkt bij gewrichtspijn en reumatische pijn slechts als verdovend middel voor de pijn. Deze opioïde pijnstiller doet dus niets anders dan het gevoel dempen. Waar een ontstekingsremmende pijnstiller de ontsteking tegen probeert te gaan, richt dit medicijn zich puur op het verlichten van de pijn en niet het oplossen van de klacht. Bovendien wordt dit geneesmiddel in de regel pas voorgeschreven als is gebleken dat andere middelen, zoals paracetamol en andere lichtere pijnstillers, niet voldoende blijken te werken.

Belangrijke waarschuwing

Uiteraard moet je voor het gebruik van codeïne bij gewrichtspijn of reumatische pijn allereerst de bijsluiter goed doorlezen. Hierin staat precies hoe je het medicijn moet gebruiken en hoe lang, wat de bijwerkingen kunnen zijn en wanneer je dit medicijn niet mag gebruiken. Hierbij zal je opvallen, dat dit medicijn zeer verslavend kan zijn bij langduriger gebruik. Verantwoorde omgang met het middel is dus van essentieel belang.

Hoe kom je aan codeïne?

De beste manier om aan codeïne te komen bij last van gewrichtspijn, reumatische pijn of andere pijn, is door naar je eigen arts te stappen. Deze kan je adviseren en desgewenst een recept uitschrijven, waarna je bij je apotheek het medicijn kunt verkrijgen. Ook kun je tegenwoordig online mogelijkheden vinden voor als je codeïne wilt hebben. Je kunt niet zomaar codeïne kopen zonder recept, maar je kunt wel via een online arts en een officiële apotheek dit medicijn regelen. Overleg wel ook met je eigen arts.